Recept
« Terug naar recepten
Paprikaburger
PT35M
Paprikaburger
Een heerlijk paprikaburger recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
wakkerebakker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikaburger te bereiden
Snijd de paprika en de ui fijn. Voeg het gehakt, het ei, het paneermeel en het paprikapoeder toe. Overgiet met de wijn en meng alles tot een glad geheel. Kruid met peper en zout. Rol 6 balletjes van het gehakt en druk ze plat tot hamburgers. Verhit de olijfolie in een pan. Bak de hamburgers in enkele minuten bruin. Gaar ze vervolgens 10 minuten op een laag vuurtje. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Besmeer ondertussen de pistolets met de mayonaise. Beleg met een blaadje sla, de paprikaburger en 2 plakjes tomaat.