Recept
« Terug naar recepten
Paprikaroomsoep
PT40M
Paprikaroomsoep
Een heerlijk paprikaroomsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikaroomsoep te bereiden
Was de paprika's, snij in de lengte door, verwijder de zaadjes en snij in schijfjes.
Snij de ui en de wortel fijn.
Snij de tomaten in stukken.
Hak de peterselie fijn.
Stoof de fijngesneden groenten in de boter. Voeg de tomaten samen met de kippenbouillon bij de rest van de groenten.
Laat gaarkoken.
Steek de soep door en breng op smaak met peper en zout.
Roer een eierdooier los met de room en overgiet met de hete soep. Serveer met een weinig gehakte peterselie.
Snij de ui en de wortel fijn.
Snij de tomaten in stukken.
Hak de peterselie fijn.
Stoof de fijngesneden groenten in de boter. Voeg de tomaten samen met de kippenbouillon bij de rest van de groenten.
Laat gaarkoken.
Steek de soep door en breng op smaak met peper en zout.
Roer een eierdooier los met de room en overgiet met de hete soep. Serveer met een weinig gehakte peterselie.