KookJij

Paprikasaus

Een heerlijk paprikasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: ..... personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Gerda Lamers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprikasaus te bereiden

Snijd de groenten zoals boven beschreven, verwarm de olie in een koekenpan en fruit de uien, niet bruin laten worden, en doe er de knoflook bij. Strooi de bloem erover en laat de bloem meegaren. Schenk er een beetje bouillon bij roer om totdat de bouillon is opgenomen en ga zo verder tot dat alle bouillon op is. Voeg de tomatenpuree toe, roer om en laat heet worden tot aan de kook. Voeg de paprikareepjes toe, schep om en zet het vuur uit. Voeg dan de koffiemelk of kookroom toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

j

j zegt:
lkr
slaatje

slaatje zegt:
Dank je wel. Fijn dat je het lekker vond. Groetjes Gerda :p:p:p
josenivonne

josenivonne zegt:
Gisteren deze saus gemaakt. Met kip en hij was zalig precies goed van pittigheid en dikte. Ik heb alleen voor de koffieroom Soja room culinair van Alpro gebruikt. Scheelt toch weer in de vetten. Heerlijk.:p
slaatje

slaatje zegt:
Vorige week deze saus nog gemaakt en ingevroren met room en bloem, ik had het gewoon over, dus ik merk wel hoe het smaakt als het uit de vriezer komt. Ik laat het dan wel weten. Groetjes Gerda :p:p:p
Yvonne

Yvonne zegt:
Grote hoeveelheid klaarmaken om in te vriezen kan wel, maar dan zonder de bloem en de koffiemelk of kookroom. Deze gaat schiften in de vriezer.
Een portie uit de vriezer halen, beetje boter in de pan (niet bruin laten worden) bloem erbij en deze mee laten garen, dan de saus erbij en afmaken met de koffiemelk of room. Zo doe ik dat ook altijd bij de (zelfgemaakte) tomatensoep!
slaatje

slaatje zegt:
Dat weet ik, eerlijk gezegd, niet. Probeer het met een beetje en laat het ons ook weten of het lukt of niet. Als je de saus hebt ingevroren is mijn advies eerst helemaal ontdooien dan pas weer verwarmen. Fijne dag verder :p Groetjes Gerda :p:p:p
Yvonne

Yvonne zegt:
Kun je ook een grotere hoeveelheid maken en invriezen?
truitje

truitje zegt:
Ik heb het vandaag weer gemaakt met heerlijk perfect geroosterde aardappelen, waarvan ik het recept binnenkort zal plaatsen, met gepaneerde schnitzels en een lekkere salade. Groetjes Gerda :p:p:p
rebecca

rebecca zegt:
Heel lekker bij gepaneerde koteletten aardappels en boontjes,,,

Vandaag gemaakt, super lekker:p
spanky

spanky zegt:
Dit is nu een zeer lekkere saus die je met heel veel kunt combineren,ga ze zeker nog klaar maken,bedankt;);)
Liliane

Liliane zegt:
Naar gelang met hoeveel personen,ik reken voor 2, 2 kippenfilets in blokjes snijden (of knippen) klontje boter in de pan, kip kruiden met Gember, Peper en Zout, Marokkaanse of Indische kruiden; een beetje vloeibare honig over de kip doen (hèèrlijk kontrast met de paprikasaus!) De saus er overgieten ofwel apart serveren! Simpel maar lekker !!;)
slaatje

slaatje zegt:
Nee hoor, dat zou te veel worden. Ik bedoel een cupje koffiemelk van 7 ml. dat maakt het wat romiger en bind een beetje. Groetjes Gerda :p:p:p
robmar

robmar zegt:
Gerda

Is een 1 cup room gelijk aan 1 deciliter?
slaatje

slaatje zegt:
Wij eten dit bij gebakken aardappeltjes en een krokant gebakken schnitzel, een heerlijke combinatie. Meestal doe ik er ook een frisse groene salade bij. Maar ook bij rijstgerechten met kip past dit goed. Groetjes Gerda :p:p:p
Liliane

Liliane zegt:
John, paprikasaus smaakt uitstekend bij kipgerechten en rijstgerechten! Ga ik zeker 1 van de dagen maken!:)