Lekker met een beetje grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino.
Lekker bij vlees en vis.
Recept
« Terug naar recepten
Romige spitskool
PT20M
Romige spitskool
Ik heb hier de spitskool gecombineerd met paprika, tomaat en ui. Een
heerlijke combinatie die goed past bij elk vlees of visgerecht. Door de room
in combinatie met de tomaten krijg je een heerlijk zacht en romig sausje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige spitskool te bereiden
- Verhit een beetje olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de fijngesneden ui.
- Voeg de fijngesneden spitskool toe en wok dit ongeveer 5 minuutjes.
- Schep de tomatenblokjes en de paprikareepjes erdoorheen, voeg peper en zout toe en wok dit geheel nog ongeveer 5 minuten.
- Schenk de room erbij en laat het nog even pruttelen zodat de room een beetje kan indikken en er een mooie romige gladde saus ontstaat. Indien nodig kun je het een beetje binden met allesbinder of een maizena (opgelost in een beetje water).