Recept
« Terug naar recepten
Paprikash van Kip
PT120M
Paprikash van Kip
Paprikash is een groep Hongaarse gerechten gebaseerd op een paprika-rijke tomaten saus (een tomaatachtige goulash dus)..
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikash van Kip te bereiden
- Verhit de olijfolie in de pan goed heet en bak de kippenbouten goed aan, zodat ze mooi gekleurd zijn en dichtgeschroeid. Zet de kip apart.
- Bak de uien aan in het resterende vet in de pan tot de uien beginnen te kleuren en zacht zijn geworden.
- Doe dan de knoflook er bij en roer nog maar eens een minuutje door.
- Voeg de bouillon toe en schrap de bodem van de pan schoon met een houten lepel.
- Doe dan de tomaten er bij met hun vocht, de paprika poeder, 3 cc zeezout en 3 cc vers gemalen zwarte peper.
- Voeg de kip toe (vel naar boven) en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur zachter en doe het deksel schuin op de pan en laat nog maar eens 1 uur pruttelen.
- Haal de kip er uit en voeg de crême fraiche toe en de salie.
- Doe de kip weer in de pan en warm deze even door.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een stevig glas rode wijn.