Recept
« Terug naar recepten
Paprikasoep
PT45M
Paprikasoep
Een heerlijk paprikasoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikasoep te bereiden
De paprika's halveren, zaad verwijderen, wassen en in reepjes snijden.
De uien pellen en fijn snipperen.
Fruit de uien in boter glazig en voeg de paprika's toe en laat deze zachtjes afgedekt garen.
Pureer massa, wrijf door zeef en voeg bij de bouillon.
Laat even doorkoken en voeg van het vuur af al kloppende de room toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Uitserveren:
Doe de soep in voorverwarmde soepborden en garneer met toefje room en hierop gehakte bieslook en preiringetjes.
Serveer meteen uit.
De uien pellen en fijn snipperen.
Fruit de uien in boter glazig en voeg de paprika's toe en laat deze zachtjes afgedekt garen.
Pureer massa, wrijf door zeef en voeg bij de bouillon.
Laat even doorkoken en voeg van het vuur af al kloppende de room toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Uitserveren:
Doe de soep in voorverwarmde soepborden en garneer met toefje room en hierop gehakte bieslook en preiringetjes.
Serveer meteen uit.
merel Rumping zegt: