Recept
« Terug naar recepten
Paprikatimbaaltjes uit de magnetron
PT20M
Paprikatimbaaltjes uit de magnetron
Een heerlijk paprikatimbaaltjes uit de magnetron recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van piepers tot pasta, ter gelegenheid v. Blue band 75 jr
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paprikatimbaaltjes uit de magnetron te bereiden
- Wikkel de paprika in magnetronfolie. Verwarm ca. 2 minuten op een bordje op vol vermogen. Laat, in de folie, nog 5 min. liggen.
- Snijd de paprika dan in vieren, verwijder de zaden/zaadlijsten en trek het velletje eraf. Snijd een halve paprika in dunne reepjes, hak de rest fijn.
- Hak de basilicum fijn.
- Klop de eieren los met de room, roer de kaas, basilicum en paprikastukjes erdoor en kruid met z + p en tabasco naar smaak.
- Vet 4 koffiekopjes of vormpjes in met wat olie en schenk het eimengsel erin. Verwarm de timbaaltjes ca. 6 minuten op 70-80% van het vermogen en laat ze dan nog 2 a 3 min. nagaren.
- was intussen de sla en droog ze wat. snijd iets kleiner. Verdeel de slasoorten over 4 borden en schik er de paprikareepjes op. Sprenkel er nog wat olie en balsamicoazijn over.
- Keer de timbaaltjes op een schoteltje (een voor een)
en zet ze (met een pannekoeksmes of ander hulpmiddel) in het midden van de salade.
- Snijd de paprika dan in vieren, verwijder de zaden/zaadlijsten en trek het velletje eraf. Snijd een halve paprika in dunne reepjes, hak de rest fijn.
- Hak de basilicum fijn.
- Klop de eieren los met de room, roer de kaas, basilicum en paprikastukjes erdoor en kruid met z + p en tabasco naar smaak.
- Vet 4 koffiekopjes of vormpjes in met wat olie en schenk het eimengsel erin. Verwarm de timbaaltjes ca. 6 minuten op 70-80% van het vermogen en laat ze dan nog 2 a 3 min. nagaren.
- was intussen de sla en droog ze wat. snijd iets kleiner. Verdeel de slasoorten over 4 borden en schik er de paprikareepjes op. Sprenkel er nog wat olie en balsamicoazijn over.
- Keer de timbaaltjes op een schoteltje (een voor een)
en zet ze (met een pannekoeksmes of ander hulpmiddel) in het midden van de salade.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Deze timbaaltjes zijn ook leuk op een buffettafel, of s'avonds als hapje. Lekker met stokbrood!
liske zegt: