KookJij

Parelhoen in de ramertopf (faraona alla creta)

Een heerlijk parelhoen in de ramertopf (faraona alla creta) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Parelhoen in de ramertopf (faraona alla creta) te bereiden

De parelhoen in 4 porties verdelen,met marsala besprenkelen en ca.1 uur wegzetten.Daarna met peper en zout bestrooien en met gesmolte boter bestrijken.De vleesstukken met rozemarijn,salie tijm kruiden en ze elk in 3 plakken ham wikkelen.Nog een keer met gesmolten boter bestrijken.Het vlees in een rómertopf leggen,de deksel erop doen en de rómertopf nog in de nog koude oven zetten.De oven op 180C zetten en de parelhoen ca.2 uur laten smoren.Daarna de oven uitschakelen en de ramertopf nog 15 min.erin laten staan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst