KookJij

Parelhoen op Provençaalse wijze

Een heerlijk parelhoen op provençaalse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Parelhoen op Provençaalse wijze te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Zet een ovenbestendige gietijzeren pan op het vuur en doe er de olijfolie in. Bruin de parelhoen 5 minuten aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Haal de parelhoen uit de pan.
  2. Snijd ondertussen de tomaten en de courgette in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s, pel de ui en de look en hak alles grof. Doe de groenten in de pan samen met de tijm en het laurierblad. Kruid met peper en zout. Giet er de wijn bij.
  3. Leg de parelhoen terug in de pan, zet het deksel op de pan. Zet de parelhoen 1 uur in de oven tot de parelhoen gaar is. Haal uit de oven, snijd de parelhoen in stukken en serveer met de provençaalse saus en jonge aardappeltjes in de schil.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst