Recept
« Terug naar recepten
Parelhoenfilet in filodeeg
PT55M
Parelhoenfilet in filodeeg
Een heerlijk parelhoenfilet in filodeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoenfilet in filodeeg te bereiden
Kwart van citroen afsnijden en in kleine stukjes snijden. Rest van vrucht uitpersen. Parelhoenfilets (met vleeshamer) iets pletten en 10 min. in citroensap marineren. Parelhoen uit marinade nemen en inwrijven met zout en peper. In braadpan 2 el olie verhitten en filets rondom lichtbruin bakken. Citroenstukjes, fond en zout en peper naar smaak toevoegen. Parelhoen met deksel schuin op pan in 7-8 min. op zeer laag vuur gaarstoven. In stoofvocht laten afkoelen. Op werkvlak 4 vellen fillodeeg uitspreiden. In midden van elk vel blaadje basilicum leggen. Hierop plakje ham uitspreiden. Parelhoenfilets droogdeppen met keukenpapier en op ham leggen. Fillodeeg als pakketje dichtvouwen en op vouwnaad op bakplaat leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Fillopakketjes bestrijken met rest van olie. Bakplaat in midden van oven schuiven en pakketjes in 20-25 min. knapperig bakken.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Fillopakketjes bestrijken met rest van olie. Bakplaat in midden van oven schuiven en pakketjes in 20-25 min. knapperig bakken.