Recept
« Terug naar recepten
Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie
PT40M
Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie
Een heerlijk parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoenfilet met champignonroomsaus en spinazie te bereiden
Voorbereiding:
Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen.
Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden.
sjalotten pellen en zeer fijn snipperen.
In kleine steelpan 1 el boter verhitten en sjalot kort fruiten.
Champignonblokjes 3 minuten zachtjes meebakken.
Wijn erbij schenken en 5 minuten zachtjes verwarmen.
Creme fraiche erdoor roeren, nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper.
Saus laten afkoelen en afgedekt op koele plek bewaren.
Bereiding:
Parelhoenfilets in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
Parelhoenfilets met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
Parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen champignonsaus zachtjes opnieuw verwarmen.
In wok rest van boter smelten en spinazie al omscheppend laten slinken.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Spinazie in zeef laten uitlekken.
Parelhoenfilets op snijplank 1 minuut laten rusten en dan schuin in dunne plakjes snijden.
Uitgelekte spinazie over 4 warme diepe borden verdelen.
Parelhoenplakjes op spinazie rangschikken, saus erop en ernaast schenken.
Beetje zwarte peper over saus en rand van bord malen.
Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen.
Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden.
sjalotten pellen en zeer fijn snipperen.
In kleine steelpan 1 el boter verhitten en sjalot kort fruiten.
Champignonblokjes 3 minuten zachtjes meebakken.
Wijn erbij schenken en 5 minuten zachtjes verwarmen.
Creme fraiche erdoor roeren, nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Pan van vuur nemen en saus op smaak brengen met zout en peper.
Saus laten afkoelen en afgedekt op koele plek bewaren.
Bereiding:
Parelhoenfilets in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
Parelhoenfilets met olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
Parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar bakken.
Intussen champignonsaus zachtjes opnieuw verwarmen.
In wok rest van boter smelten en spinazie al omscheppend laten slinken.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Spinazie in zeef laten uitlekken.
Parelhoenfilets op snijplank 1 minuut laten rusten en dan schuin in dunne plakjes snijden.
Uitgelekte spinazie over 4 warme diepe borden verdelen.
Parelhoenplakjes op spinazie rangschikken, saus erop en ernaast schenken.
Beetje zwarte peper over saus en rand van bord malen.