Recept
« Terug naar recepten
Parelhoenfilets met sauce exotique
PT45M
Parelhoenfilets met sauce exotique
Een heerlijk parelhoenfilets met sauce exotique recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoenfilets met sauce exotique te bereiden
Bak de parelhoenfilets aan beide kanten bruin.
Wikkel ieder filet apart in alu folie en houd warm.
Sauce exotique:
Maak knoflook en sjalotten schoon en hak fijn.
Bak dit glazig in een steelpan.
Doe de geschilde en fijngesneden mango erbij evenals het vruchtvlees van de passievruchten.
Voeg de cognac toe en laat het mengsel op een laag vuur 5 minuten koken.
Doe de kalfsbouillon erbij en laat nogmaals 10 minuten inkoken.
Dan de room erbij met de tobasco en nogmaals 5 minuten koken.
Pureer het mengsel met de staafmixer en passeer de saus door een zeef in een schone ketel.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de taglierini zoals aangegeven op het pak.
Spinazie:
Bak de 2 fijn gesneden teentjes knoflook aan in de wok.
Voeg de spinazie toe tot deze zacht begint te worden en voeg er dan de geroosterde amandelen bij.
Wikkel ieder filet apart in alu folie en houd warm.
Sauce exotique:
Maak knoflook en sjalotten schoon en hak fijn.
Bak dit glazig in een steelpan.
Doe de geschilde en fijngesneden mango erbij evenals het vruchtvlees van de passievruchten.
Voeg de cognac toe en laat het mengsel op een laag vuur 5 minuten koken.
Doe de kalfsbouillon erbij en laat nogmaals 10 minuten inkoken.
Dan de room erbij met de tobasco en nogmaals 5 minuten koken.
Pureer het mengsel met de staafmixer en passeer de saus door een zeef in een schone ketel.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook de taglierini zoals aangegeven op het pak.
Spinazie:
Bak de 2 fijn gesneden teentjes knoflook aan in de wok.
Voeg de spinazie toe tot deze zacht begint te worden en voeg er dan de geroosterde amandelen bij.