Recept
« Terug naar recepten
Parfait van anijs
PT60M
Parfait van anijs
Een heerlijk parfait van anijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parfait van anijs te bereiden
Verwarm 1 deciliter slagroom op zacht vuur.Week de gelantine 5 minuten in koud water en los de uitgeknepen blaadjes van het vuur af op in de warme slagroom.Klop de rest van de slagroom tot yoghurt dikte met de suiker en meng dit met het gelantinemengsel en de pastis.Leg de plakjes cake dicht tegen elkaar en steek er met een taartring van 20 centimeter doorsnede een cirkel uit.Laat de cakecirkel in de ring liggen.Vul de ring met het roommengsel en laat de parfait 4 uur opstijven in de koelkast.Garneer met gesponnen karamel.
Gesponnen karamel:breng 0,8 deciliter water aan de kook met 260 gram suiker,tot de suiker is gesmolten.laat het mengsel daarna voorzichtig goudgeel karameliseren.Doop de tanden van 2 vorken of een garde in de karamel tot de karamel er in een hul dun sliertje van afloopt.beweeg de vorken heel snel heen en weer boven een deegroller zodat er mooie dunne suikerdraden ontstaan.
Gesponnen karamel:breng 0,8 deciliter water aan de kook met 260 gram suiker,tot de suiker is gesmolten.laat het mengsel daarna voorzichtig goudgeel karameliseren.Doop de tanden van 2 vorken of een garde in de karamel tot de karamel er in een hul dun sliertje van afloopt.beweeg de vorken heel snel heen en weer boven een deegroller zodat er mooie dunne suikerdraden ontstaan.
danny zegt: