Recept
« Terug naar recepten
Parfait van krieken op jenever
PT40M
Parfait van krieken op jenever
Een heerlijk parfait van krieken op jenever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parfait van krieken op jenever te bereiden
De coulis:
Klop au bain marie de eierdooiers, de suiker en de kriekenjenever 9zoder krieken) luchtig. Laat het geheel indikken. Klop het daarna koud op ijswater. Voeg de halfopgeklopte room en de krieken uit de jenever toe. Roer goed door elkaar en maak een homogeen mengsel. Laat opstijven in de diepvries. Of draai in een ijsmachine er ijs van en stort het dan in een vorm die daarna in de diepvries gaat tot aan het serveren. Deze ijsbereiding is het best als je dat een dag van te voren maakt.
De saus:
Klop de room, de suiker en saffraan tot een romige saus.
Klop au bain marie de eierdooiers, de suiker en de kriekenjenever 9zoder krieken) luchtig. Laat het geheel indikken. Klop het daarna koud op ijswater. Voeg de halfopgeklopte room en de krieken uit de jenever toe. Roer goed door elkaar en maak een homogeen mengsel. Laat opstijven in de diepvries. Of draai in een ijsmachine er ijs van en stort het dan in een vorm die daarna in de diepvries gaat tot aan het serveren. Deze ijsbereiding is het best als je dat een dag van te voren maakt.
De saus:
Klop de room, de suiker en saffraan tot een romige saus.