Snel, verfrissend en vernieuwend. Bovendien ook zeer eenvoudig, terwijl er toch een zekere graad van verfijning bij hoort.
Een fijne afsluiter van een geslaagde barbecue.
Recept
« Terug naar recepten
Passievruchtensoepjes met yoghurt
PT15M
Passievruchtensoepjes met yoghurt
Een heerlijk passievruchtensoepjes met yoghurt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.zesta.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Passievruchtensoepjes met yoghurt te bereiden
1. Snijd de sinaasappelen doormidden en pers het sap eruit.
2. Doe hetzelfde met de passievruchten en lepel er het sap en vruchtvlees uit. Meng dit met het sinaasappelsap.
3. Voeg hierbij de yoghurt en de suiker en meng alles goed met de klopper door elkaar zodat er geen klonters overblijven.
4. Zeef het vruchtensoepje en bewaar het in de koelkast. Maak intussen het extra fruit schoon en snijd dit in gelijkmatige kleine blokjes (sinaasappel snijden à vif).
5. Schik wat gesneden fruit op het bord en giet hierop de koude passievruchtensoep.
2. Doe hetzelfde met de passievruchten en lepel er het sap en vruchtvlees uit. Meng dit met het sinaasappelsap.
3. Voeg hierbij de yoghurt en de suiker en meng alles goed met de klopper door elkaar zodat er geen klonters overblijven.
4. Zeef het vruchtensoepje en bewaar het in de koelkast. Maak intussen het extra fruit schoon en snijd dit in gelijkmatige kleine blokjes (sinaasappel snijden à vif).
5. Schik wat gesneden fruit op het bord en giet hierop de koude passievruchtensoep.