Recept
« Terug naar recepten
Passievruchttaart à la crème brûlée met vanille ijs
PT90M
Passievruchttaart à la crème brûlée met vanille ijs
Een heerlijk passievruchttaart à la crème brûlée met vanille ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Passievruchttaart à la crème brûlée met vanille ijs te bereiden
Gebruik 2 vormen met geribbelde rand van 22 cm doorsnee.
Zeef de bloem met het zout, voeg de boter toe en meng in de kitchen-aid (deeghaak) tot het kruimelig is.
Roer de suiker en een beetje koud water er door tot het een samenhangend deeg is.
Rol uit tot het een plak is die 8 cm groter is dan de taartvorm.
Leg het deeg in de beboterde en met bloem bestoven bakvorm en duw aan.
Verwijder het overtollig deeg bij de randen. Leg er een taartbodem van bakpapier op en leg daar de steunvulling op. Zet 30 min. in de koelkast.
Bak de bodem in een oven van 190 graden gedurende 20 minuten. Verwijder dan de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 10 min. Laat afkoelen.
Klop de dooiers met de suiker au-bain-marie tot het wat indikt.
Maak een papje van de maïzena met wat room.
Breng in een andere pan de rest van de room aan de kook en voeg het maïzenapapje toe en laat even koken. Klop de hete room door het eiersuikermengsel. Blijf 5 minuten in deze vla kloppen.
Schep het sap en de pitten uit de passievruchten en roer dit door de koude vla.
Schep dit op de taartbodem en zet een 1/2 uur in de vriezer en daarna in de koeling.
Strooi 30 min. voor opdienen de helft van de rietsuiker over de vla en brand de suiker met de brander tot de suiker gesmolten is. Strooi nu de rest van de suiker erop.
Richt de brander zo lang op de suiker tot deze borrelt en zet de taarten dan 20 min in de koelkast zodat de karamel krokant wordt.
Vanille ijs. Laat het vanillestokje 20 min. trekken in de melk en room. Haal het stokje eruit en krab het merg eruit. Doe het merg bij de melk en de room. De dooiers loskloppen met de suiker en vanillesuiker en wat citroensap. De hete room/melk toevoegen aan de dooiers en laten binden. Niet koken. Laten afkoelen en in de ijsmachine draaien.
Presentatie:
Snijd 14 puntjes uit de taarten en leg op ieder bord een punt met daarnaast een bolletje vanille ijs.
Leg er een muntblaadje bij.
Zeef de bloem met het zout, voeg de boter toe en meng in de kitchen-aid (deeghaak) tot het kruimelig is.
Roer de suiker en een beetje koud water er door tot het een samenhangend deeg is.
Rol uit tot het een plak is die 8 cm groter is dan de taartvorm.
Leg het deeg in de beboterde en met bloem bestoven bakvorm en duw aan.
Verwijder het overtollig deeg bij de randen. Leg er een taartbodem van bakpapier op en leg daar de steunvulling op. Zet 30 min. in de koelkast.
Bak de bodem in een oven van 190 graden gedurende 20 minuten. Verwijder dan de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 10 min. Laat afkoelen.
Klop de dooiers met de suiker au-bain-marie tot het wat indikt.
Maak een papje van de maïzena met wat room.
Breng in een andere pan de rest van de room aan de kook en voeg het maïzenapapje toe en laat even koken. Klop de hete room door het eiersuikermengsel. Blijf 5 minuten in deze vla kloppen.
Schep het sap en de pitten uit de passievruchten en roer dit door de koude vla.
Schep dit op de taartbodem en zet een 1/2 uur in de vriezer en daarna in de koeling.
Strooi 30 min. voor opdienen de helft van de rietsuiker over de vla en brand de suiker met de brander tot de suiker gesmolten is. Strooi nu de rest van de suiker erop.
Richt de brander zo lang op de suiker tot deze borrelt en zet de taarten dan 20 min in de koelkast zodat de karamel krokant wordt.
Vanille ijs. Laat het vanillestokje 20 min. trekken in de melk en room. Haal het stokje eruit en krab het merg eruit. Doe het merg bij de melk en de room. De dooiers loskloppen met de suiker en vanillesuiker en wat citroensap. De hete room/melk toevoegen aan de dooiers en laten binden. Niet koken. Laten afkoelen en in de ijsmachine draaien.
Presentatie:
Snijd 14 puntjes uit de taarten en leg op ieder bord een punt met daarnaast een bolletje vanille ijs.
Leg er een muntblaadje bij.