Recept
« Terug naar recepten
Pasta con funghi en truffel
PT90M
Pasta con funghi en truffel
Een heerlijk pasta con funghi en truffel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta con funghi en truffel te bereiden
Voor de pasta:
Zeef de bloem met het zout als een bergje op het werkvlak en maak in het midden een kuiltje.
Breek de eieren in het kuiltje en giet de olie erbij.
Meng alle ingredienten met de vingertoppen vanuit het midden tot een egaal deeg.
Voeg als het deeg te droog is wat lauw water toe.
Kneed het deeg circa 10 minuten door tot het elastisch is en glanst.
Laat het deeg verpakt in huishoudfolie minstens 1 uur op een koele plaats rusten.
Haal het deeg door de pastamachine tot een langgerekt lint en snijd er lange slierten van ( 30cm X 20 mm ).
Zet water op en doe er een funghitablet en wat olie in en breng aan de kook.
Kook de pasta beetgaar in ongeveer 4 minuten.
Bak de spakblokjes in wat olie.
Voeg het sjalotje toe en laat meesmoren.
Doe als laatste de knoflook erin en laat zachtjes sudderen.
Pak een wokpan en bak de paddestoelen op een hoog vuur kort in wat olijfolie.
Voeg de spekblokjes-saus toe en roer goed.
Leg in het midden van een groot bord wat pasta leg er een lepeltje truffelschaafsel op en daarop de geraspte kaas.
Drapeer de paddestoelen er omheen en maak af met flink wat grove zwarte peper.
Zeef de bloem met het zout als een bergje op het werkvlak en maak in het midden een kuiltje.
Breek de eieren in het kuiltje en giet de olie erbij.
Meng alle ingredienten met de vingertoppen vanuit het midden tot een egaal deeg.
Voeg als het deeg te droog is wat lauw water toe.
Kneed het deeg circa 10 minuten door tot het elastisch is en glanst.
Laat het deeg verpakt in huishoudfolie minstens 1 uur op een koele plaats rusten.
Haal het deeg door de pastamachine tot een langgerekt lint en snijd er lange slierten van ( 30cm X 20 mm ).
Zet water op en doe er een funghitablet en wat olie in en breng aan de kook.
Kook de pasta beetgaar in ongeveer 4 minuten.
Bak de spakblokjes in wat olie.
Voeg het sjalotje toe en laat meesmoren.
Doe als laatste de knoflook erin en laat zachtjes sudderen.
Pak een wokpan en bak de paddestoelen op een hoog vuur kort in wat olijfolie.
Voeg de spekblokjes-saus toe en roer goed.
Leg in het midden van een groot bord wat pasta leg er een lepeltje truffelschaafsel op en daarop de geraspte kaas.
Drapeer de paddestoelen er omheen en maak af met flink wat grove zwarte peper.
bertal zegt:
Bedankt voor je leuke reactie :);)
Kook ze
m.v.g. Bert Allers