KookJij

Pasta met Bloemkoolsaus en Kreeft

Een heerlijk pasta met bloemkoolsaus en kreeft recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met Bloemkoolsaus en Kreeft te bereiden

1).Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem.
2).Doe daarin de bloemkool en de knoflook en maak de bloemkool zacht.
3).Doe dan de melk en room er bij en laat 20 minuten sudderen.
4).Pureer de inhoud van de pan met de bloemkool tot een mooie gladde homogene saus en breng die op smaak met weinig zeezout en veel vers gemalen zwarte peper.Zet warm apart.
5).In de tijd dat de bloemkool staat te sudderen --->
*We koken de kreeftenstaarten gedurende 8 minuten in kokend water en houden hem dan meteen in ijskoud water gedurende 10 minuten. Pellen en in kleine stukjes snijden. Zet ze apart.
6).In ruim gezouten water de macaroni al dente koken.
7).Uit laten lekken en 1 kopje kooknat bewaren.
8).De sjalotjes glazig aanfruiten met de roomboter en dan de kreeft er bij doen en verder garen. Denk er aan, niet te lang, dan wordt de kreeft rubberachtig.
9).De bloemkoolsaus gaat bij de macaroni en de kreeften stukjes gaan daar bij.
10).Goed doorroeren en eventueel met wat kookwater aanlengen als dat nodig mocht zijn.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : Schep de macaroni met saus en kreeft in voorverwarmde diepe borden en schaaf daarover wat zwarte truffel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst