Recept
« Terug naar recepten
Pasta met courgette, ricotta en munt
PT30M
Pasta met courgette, ricotta en munt
Een heerlijk pasta met courgette, ricotta en munt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onno Kleyn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met courgette, ricotta en munt te bereiden
koop zo klein mogelijke courgettes en snijd ze schuin in snippers alsof je een potlood ouderwets met een mes slijpt, stomp, steeds ronddraaiend.
Bak de knoflook in een scheut olie in een koekepan en voeg de courgette toe.
Laat op halfhoog vuur bakken en schep af en toe om.
Draai het vuur uit als de stukjes zacht gaan worden; ze moeten nog beet houden.
Voeg zout en chili toe.
Kook de pasta in veel water met veel zout al dente en bewaar bij het afgieten wat kookwater.
Prak de ricotta.
Meng de pasta met de courgette, ricotta en munt en gebruik kookwater om de smeuïgheid te bewaren.
Geef er Parmigiano bij.
Bak de knoflook in een scheut olie in een koekepan en voeg de courgette toe.
Laat op halfhoog vuur bakken en schep af en toe om.
Draai het vuur uit als de stukjes zacht gaan worden; ze moeten nog beet houden.
Voeg zout en chili toe.
Kook de pasta in veel water met veel zout al dente en bewaar bij het afgieten wat kookwater.
Prak de ricotta.
Meng de pasta met de courgette, ricotta en munt en gebruik kookwater om de smeuïgheid te bewaren.
Geef er Parmigiano bij.