We eten zeer weinig vegetarisch, maar dit vonden we lekker.
Bij AH hadden ze een zakje van 15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood. Je kunt natuurlijk meer nemen.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta met eekhoorntjesbrood (Pasta con funghi)
PT20M
Pasta met eekhoorntjesbrood (Pasta con funghi)
Een heerlijk pasta met eekhoorntjesbrood (pasta con funghi) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
variatie op een recept uit De heerlijke Italiaanse Keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met eekhoorntjesbrood (Pasta con funghi) te bereiden
Gedroogd eekhoorntjesbrood eerst 2 uur laten weken in water. Daarna afgieten, droogdeppen en indien nodig in smallere reepjes snijden.
Vers eekhoorntjesbrood voorzichtig afvegen en in dunne plakjes snijden.
Ui en knoflook fijnsnipperen.
De tomaten aan de onderkant inkruizen, in kokend water dompelen, ontvellen, in tweeën snijden en met een lepeltje de zaadjes verwijderen. Dan de tomaten in kleine stukjes snijden.
De olijfolie in een koekenpan verhitten. Hierin ui en knoflook fruiten tot ze wat zachter zijn. Dan de tomaatstukjes en de tomatenpuree erdoor roeren.
Peper en zout naar smaak erbij.
Even op hoog vuur al roerend wat laten inkoken, dan het eekhoorntjesbrood toevoegen en vuur terugdraaien naar de laagste stand. Even zachtjes laten stoven. Wel goed blijven roeren, echte saus heb je niet, het blijft wat dikker. Als je dat wilt, kun je een klein beetje kokend water erbij doen.
Kook ondertussen de pasta volgens de kookvoorschriften "al dente".
In een klein pannetje de boter smelten (niet bruin) en hierin de helft van de Parmezaanse kaas roeren tot die wat gesmolten is. Giet dit boter-kaasmengsel in de pan bij het eekhoorntjesbrood en doorroeren.
De pasta afgieten, terug in de pan doen en het eekhoorntjesmengsel heel goed door de pasta roeren.
De pasta overdoen in een grote schaal of op borden en bestrooien met de rest van de Parmezaanse kaas.
Vers eekhoorntjesbrood voorzichtig afvegen en in dunne plakjes snijden.
Ui en knoflook fijnsnipperen.
De tomaten aan de onderkant inkruizen, in kokend water dompelen, ontvellen, in tweeën snijden en met een lepeltje de zaadjes verwijderen. Dan de tomaten in kleine stukjes snijden.
De olijfolie in een koekenpan verhitten. Hierin ui en knoflook fruiten tot ze wat zachter zijn. Dan de tomaatstukjes en de tomatenpuree erdoor roeren.
Peper en zout naar smaak erbij.
Even op hoog vuur al roerend wat laten inkoken, dan het eekhoorntjesbrood toevoegen en vuur terugdraaien naar de laagste stand. Even zachtjes laten stoven. Wel goed blijven roeren, echte saus heb je niet, het blijft wat dikker. Als je dat wilt, kun je een klein beetje kokend water erbij doen.
Kook ondertussen de pasta volgens de kookvoorschriften "al dente".
In een klein pannetje de boter smelten (niet bruin) en hierin de helft van de Parmezaanse kaas roeren tot die wat gesmolten is. Giet dit boter-kaasmengsel in de pan bij het eekhoorntjesbrood en doorroeren.
De pasta afgieten, terug in de pan doen en het eekhoorntjesmengsel heel goed door de pasta roeren.
De pasta overdoen in een grote schaal of op borden en bestrooien met de rest van de Parmezaanse kaas.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wouros zegt:
Omdat jij net als ik uit de "gewone" keuken komt met veel recepten voor vlees: kijk eens op: www.deVegetarier.nl.
Een heerlijke site om inspiratie op te doen voor de dagen zonder vlees.
fabita zegt:
fabita zegt: