KookJij

Pasta met groenten stoofschotel en paprikaworst

Een heerlijk pasta met groenten stoofschotel en paprikaworst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Gegeten in Hongarije en daar getest
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met groenten stoofschotel en paprikaworst te bereiden

Kuis de groenten, pel de ui en ontschil de pastinaak.
Snij alle groenten in snippers en stoof alles op langzaam vuurtje, onder gesloten deksel tot alle groenten licht gaar zijn. Ze mogen geen moes vormen.
Voeg af en toe een weinig witte droge wijn toe, zodat de groenten niet aanbranden.
Breng op smaak met peper en zout uit de molen.
Duurtijd van het stoven circa 10min.
Let op met de hoeveelheid pastinaak , want de smaak is overheersend. Een kwart pastinaak is voldoende.
Kook de pasta in voldoende water met wat zout en enkele druppels olijfolie tot de pasta 2 aldente 2 is.
Giet de pasta af en spoel even onder de kraan.
Meng de pasta met de stoofschotel, voeg een weinig oliefolie ( max een eetlepel ) en de zachte kaas en meng alles doorheen.
Bestrooi met rood paprikapoeder en peterseliepoeder.
Zet de stoofschotel nog enkele min in de oven.
Dien op met een gebakken pikante paprika of gerookte worst.
Drink er een droge witte wijn bij, liefst degene welke je gebruikte bij de bereiding.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

De zgn TV-paprika is een zachte, puntvorrmige licht groene paprika. Is een typische Hongaarse paprika, welke ook gebruikt wordt bij de bereiding van lecso. Deze paprika wordt ook meestal bij een Hongaars ontbijt geserveerd.
Met de toevoeging van de kaas kan kiezen volgens je smaak.
Pastinaak geeft een fijne maar overheersende smaak.
In Hongarije gebruikt men ipv pasta ook soms zelfgemaakte knodels.
Naast pastinaak kan je ook knolselder of aardperen gebruiken.
Heb je tijd, dan is het best de groenten afzonderlijk te garen. Hierdoor voorkom je dan de zachtste groenten volledig gaar zijn en de hardste nog te hard om te eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst