DIEN OP in voorverwarmde borden met de gebakken coquilles en strooi de gesnipperde bieslook er over. Leg een plak krokante spek op elk bord.
Geef er een groene salade bij met komkommer en tomaatjes.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Jacobsschelpen
PT30M
Pasta met Jacobsschelpen
Een heerlijk pasta met jacobsschelpen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Jacobsschelpen te bereiden
1).Doe de plakken spek op een ovenbakplaat en leg daarop iets zwaars dat niet stuk gaat in de oven (pan, steen, platte schotel, etc) en zet het geheel in de oven gedurende 10 minuten.
2).Dan er uit halen en spek laten indrogen op keukenpapier en apart weg zetten.
3).Fruit de uien aan in 2 eetlepels reuzel tot ze zacht zijn geworden en doe er dan de knoflook bij en roer eventjes goed door.
4).Giet er dan de kippenbouillon bij en roer dat goed door.
5).Doe er dan de al dente gekookte pata bij en roer goed door.
6).In een grote anti aanbakpan de derde lepel reuzel laten heet worden en daarin de coquilles aan elke kant 2 minuten bakken.
7).Doe de roomboter bij de pasta in de pan en roer goed door met flink vers gemalen zwarte peper.
2).Dan er uit halen en spek laten indrogen op keukenpapier en apart weg zetten.
3).Fruit de uien aan in 2 eetlepels reuzel tot ze zacht zijn geworden en doe er dan de knoflook bij en roer eventjes goed door.
4).Giet er dan de kippenbouillon bij en roer dat goed door.
5).Doe er dan de al dente gekookte pata bij en roer goed door.
6).In een grote anti aanbakpan de derde lepel reuzel laten heet worden en daarin de coquilles aan elke kant 2 minuten bakken.
7).Doe de roomboter bij de pasta in de pan en roer goed door met flink vers gemalen zwarte peper.