UITSERVEREN:
*Roer vlak voor het uitserveren de kaas en de mint blaadjes door de pasta en verdeel over de voorverwarmde borden.
*Nog wat extra kaas en mintblaadjes ter verfraaiing van het bord.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Lam,Mint en Pecorino Kaas
PT150M
Pasta met Lam,Mint en Pecorino Kaas
Een heerlijk pasta met lam,mint en pecorino kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Lam,Mint en Pecorino Kaas te bereiden
*Verhit de olie in de grote pan met dikke bodem
*Fruit het gehakt aan en maak dat het vlees rul wordt en grijzig van kleur en daarna bruin van kleur,dwz dat de olie heet genoeg moet zijn.
*Mocht er veel water vrijkomen:net zo lang verhitten totdat het water is verdampt.
*Nu doen we de "sofrito" er bij (=uien,celerie en wortels).
Roeren totdat de groentes zacht zijn geworden.Dan gaat het tomaten-concentraat er bij.Weer goed roeren en houd bodem en zijkant vrij van verbrande ingredienten.
*Nu de wijn er bij,welke geheel moet verdampen.Dan de tomaten uit blik,de bouillon en alle kruiden.
*Dit mag op laag vuur door pruttelen totdat zowat alle vocht is verdampt (OF:Zet in de oven gedurende 90 minuten op 150 graden Celsius,haal er dan uit en kook op hoog vuur het vocht er uit).Vlees en saus zijn nu bijna zwart geworden.
*Roer deze massa goed door en voorkom aankoeken.
*Nu kan de pasta gegaard worden .Zodra dit het geval is,de pasta afgieten en bij de vleessaus doen.
*Dan de laatste lepel rijstolie in de pan doen met de boter.
*Goed door verhitten en opdienen.
*Fruit het gehakt aan en maak dat het vlees rul wordt en grijzig van kleur en daarna bruin van kleur,dwz dat de olie heet genoeg moet zijn.
*Mocht er veel water vrijkomen:net zo lang verhitten totdat het water is verdampt.
*Nu doen we de "sofrito" er bij (=uien,celerie en wortels).
Roeren totdat de groentes zacht zijn geworden.Dan gaat het tomaten-concentraat er bij.Weer goed roeren en houd bodem en zijkant vrij van verbrande ingredienten.
*Nu de wijn er bij,welke geheel moet verdampen.Dan de tomaten uit blik,de bouillon en alle kruiden.
*Dit mag op laag vuur door pruttelen totdat zowat alle vocht is verdampt (OF:Zet in de oven gedurende 90 minuten op 150 graden Celsius,haal er dan uit en kook op hoog vuur het vocht er uit).Vlees en saus zijn nu bijna zwart geworden.
*Roer deze massa goed door en voorkom aankoeken.
*Nu kan de pasta gegaard worden .Zodra dit het geval is,de pasta afgieten en bij de vleessaus doen.
*Dan de laatste lepel rijstolie in de pan doen met de boter.
*Goed door verhitten en opdienen.