Recept
« Terug naar recepten
Pasta met mosselen en mosterdroom
PT20M
Pasta met mosselen en mosterdroom
Een heerlijk pasta met mosselen en mosterdroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met mosselen en mosterdroom te bereiden
Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens de beschrijving op het pak.
Snij de sjalotjes fijn en bak deze in de verhitte boter in een grote pan ongeveer 5 min. zachtjes.
Voeg de knoflook uit de pers toe en bak het ongeveer 1 min. mee.
Snij de oesterzwammen in repen, voeg ze toe aan de sjalotten en bak ze in ongeveer 4min. goudbruin.
Voeg de mosselen en witte wijn toe en breng zachtjes aan de kook.
Laat de mosselen zachtjes ongeveer 1 min. koken.
Voeg de mosterd toe en meng het goed.
Voeg de crème frache toe en verwarm het al roerend ongeveer 2 min. zachtjes.
Snij de peterselie heel fijn.
Giet de pasta af en schep deze met de peterselie door de mosselsaus.
Bestrooi het gerecht met peper en serveer direct.
Snij de sjalotjes fijn en bak deze in de verhitte boter in een grote pan ongeveer 5 min. zachtjes.
Voeg de knoflook uit de pers toe en bak het ongeveer 1 min. mee.
Snij de oesterzwammen in repen, voeg ze toe aan de sjalotten en bak ze in ongeveer 4min. goudbruin.
Voeg de mosselen en witte wijn toe en breng zachtjes aan de kook.
Laat de mosselen zachtjes ongeveer 1 min. koken.
Voeg de mosterd toe en meng het goed.
Voeg de crème frache toe en verwarm het al roerend ongeveer 2 min. zachtjes.
Snij de peterselie heel fijn.
Giet de pasta af en schep deze met de peterselie door de mosselsaus.
Bestrooi het gerecht met peper en serveer direct.