Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Paddestoelen, Salie en Ei
PT45M
Pasta met Paddestoelen, Salie en Ei
Een soort carbonara met paddestoelen.
Uit het kookboek "We eten thuis" van Samuel Levi, de bekende worstenmaker. Er zit wel een Italiaans luchtje aan.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Uit het kookboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Paddestoelen, Salie en Ei te bereiden
- Week het eekhoornstjesbrood een half uurtje in ongeveer 2dl warm water. Hak de verse paddestoelen in grove stukken.
- Fruit de ui en knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie en als die zacht zijn geworden de paddestoelen er bij doen, evenals het uitgeknepen eekhoorntjes brood. (weekvocht bewaren)
- Voeg daaraan toe de fijngesneden salieblaadjes, het verkruimelde pepertje, de rasp en het sap van de citroen.
- Breng op smaak met zeezout en peper en voeg het weekvocht van de porcini toe. Laat het geheel minstens 10 minuten door sudderen.
- Kook intussen de penne beetgaar en giet die af. Bewaar wel een kopjevol van het kookvocht.
- Klop ongeveer 75 gram van de kaas door de eidooiers en wat vers gemalen zwarte peper.
- Doe wat lepeltjes kookvocht bij de paddestoelen saus en breng die aan de kook.
- Doe dan de penne bij de hete saus en haal de pan van het vuur.
- Roer er vervolgens het kaas-dooier mengsel door.
- Verdeel meteen over de voorverwarmde borden en strooi er wat Parmezaanse rasp over heen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een rode wijn met aardse geuren, bv een Nero d'Avola uit Zuid Italie