Recept
« Terug naar recepten
Pasta met prei en mosselen
PT60M
Pasta met prei en mosselen
Een heerlijk pasta met prei en mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met prei en mosselen te bereiden
Maak de mosselen schoon,verwijder de baarden en spoel ze meerdere malen.Kook de mosselen en het sjalotje 5 min. in de wijn.Houd de deksel op de pan.Laat de mosselen afkoelen en verwijder ze uit de schelp.Gooi de gesloten schelpen weg.Bewaar het kookvocht en zet het apart.Snijd de prei in vieren en was ze en laat ze goed uitlekken.Snijd ze in fijne kleine stukjes en kook de prei,room,peper en zout in 10 min.Roer af en toe.Kook de fusilli 5-6 min.in kokend water met olijfolie,giet ze af en laat ze goed uitlekken.Giet het kookvocht van de mosselen door een fijne zeef en bewaar ca.125 ml.Voeg de mosselen en het kookvocht toe aan het preimengsel en kook het geheel al roerend 4 min.Smelt de boter in de koekepan en voeg de ham en pasta toe.Verwarm het mengsel langzaam en breng het op smaak met peper en zzout.Voeg de room,prei en de mosselsaus bij de pasta als deze warm is.Roer alles goed door elkaar en serveer de pasta direct met de gehakte bieslook.
Serveer er een gemengde salade bij.
Serveer er een gemengde salade bij.