Recept
« Terug naar recepten
Pasta met Spinazie-Doperwten-Citroen
PT30M
Pasta met Spinazie-Doperwten-Citroen
Een heerlijk pasta met spinazie-doperwten-citroen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met Spinazie-Doperwten-Citroen te bereiden
1).In een pan met dikke bodem (waarin het gehele gerecht past) de olie verhitten en de ui met knoflook glazig aanfruiten en dan daarin de erwten, sambal en room opkoken tot de erwten zacht zijn geworden.
2).Dan de spinazie er in doen en laten slinken en van het vuur af de citroenrasp en -sap er doorroeren.
3).De pasta in ruim kokend water (gezouten) al dente garen en afgieten (wel een kopje kookvocht bewaren).
4).De pasta roeren door de erwten-spinazie massa en evt bij-vochten met kooknat.
5).Maak af met peper en zout.
Geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
2).Dan de spinazie er in doen en laten slinken en van het vuur af de citroenrasp en -sap er doorroeren.
3).De pasta in ruim kokend water (gezouten) al dente garen en afgieten (wel een kopje kookvocht bewaren).
4).De pasta roeren door de erwten-spinazie massa en evt bij-vochten met kooknat.
5).Maak af met peper en zout.
Geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een kipgerecht en groene salade en je hebt een complete maaltijd.