Recept
« Terug naar recepten
Pasta met tomatensaus en gehakt
PT20M
Pasta met tomatensaus en gehakt
Een heerlijk pasta met tomatensaus en gehakt recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met tomatensaus en gehakt te bereiden
Kook de pasta in gezouten water.
Verhit de boter, voeg fijngesnipperde ui toe samen met de blokjes selder en wortelen, fruit zacht gedurende 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het los. Stoof het geheel gedurende 10 minuten, voeg wijn toe en laat even sudderen. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel onder een half deksel zacht pruttelen gedurende een uur, roer regelmatig. Voeg eventueel wat water toe.
Kruid de saus met peper en zout, roer de uitgelekte pasta erdoor en dien op met gemalen parmezaan.
Verhit de boter, voeg fijngesnipperde ui toe samen met de blokjes selder en wortelen, fruit zacht gedurende 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het los. Stoof het geheel gedurende 10 minuten, voeg wijn toe en laat even sudderen. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel onder een half deksel zacht pruttelen gedurende een uur, roer regelmatig. Voeg eventueel wat water toe.
Kruid de saus met peper en zout, roer de uitgelekte pasta erdoor en dien op met gemalen parmezaan.
els zegt: