Recept
« Terug naar recepten
Pasta met tonijn
PT20M
Pasta met tonijn
Een heerlijk pasta met tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pasta met tonijn te bereiden
1. Maak de knoflook schoon en snij 'm in flinterdunne plakjes. Bak de plakjes krokant in de olijfolie. Laat de kappertjes uitlekken en doe ze bij de knoflook.
2. Laat de tonijn uitlekken, haal hem met een vork wat uit elkaar en doe hem in een pan. Giet er de wijn bij, kruid met wat zout en laat 4 à 5 minuten sudderen. Rasp de citroenschil en doe ze samen met de olijven bij de tonijn.
3. Snij de kerstomaatjes doormidden en leg ze in een ingevette ovenschaal. Meng de parmezaan met het paneermeel en wat zout en strooi dit mengsel over de tomaatjes. Zet ze 10 minuten in een hete oven onder de grill.
4. Kook de pasta beetgaar en roer er de tonijnsaus door. Doe er voorzichtig de geroosterde tomaten bij en strooi er de krokante knoflook en kappertjes over. Werk af met de gesnipperde peterselie.
2. Laat de tonijn uitlekken, haal hem met een vork wat uit elkaar en doe hem in een pan. Giet er de wijn bij, kruid met wat zout en laat 4 à 5 minuten sudderen. Rasp de citroenschil en doe ze samen met de olijven bij de tonijn.
3. Snij de kerstomaatjes doormidden en leg ze in een ingevette ovenschaal. Meng de parmezaan met het paneermeel en wat zout en strooi dit mengsel over de tomaatjes. Zet ze 10 minuten in een hete oven onder de grill.
4. Kook de pasta beetgaar en roer er de tonijnsaus door. Doe er voorzichtig de geroosterde tomaten bij en strooi er de krokante knoflook en kappertjes over. Werk af met de gesnipperde peterselie.