Verdeel de pasta over de borden en schep daarover flink veel saus. Strooi daarover geraspte kaas en sier af met wat geplukte basilicumblaadjes.
Het is een recept dat oorspronkelijk uit de Siciliaanse keuken komt.
Geef hierbij een rode wijn te drinken.
Recept
« Terug naar recepten
Pasta Saus met Linzen
PT45M
Pasta Saus met Linzen
Een heerlijk pasta saus met linzen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta Saus met Linzen te bereiden
1).Verhit 3-4 eetlepels olijfolie in de pan en doe daarin de ui, knoflook, paddenstoelen, courgette, sambal en fruit dat aan tot alle ingrediënten zacht zijn geworden, maar nog niet bruin. Wel goed omroeren.
2)Dan daar bij doen de gepelde tomaten met vocht, de geconcentreerde tomatenpasta, de tomatensap, de linzen, de bouillon.
Dit geheel (in)koken tot de vereiste dikte is bereikt.
2A).Wanneer gekozen wordt voor een non-vegetarisch gerecht :
a).Bak de blokjes pancetta in hun eigen vet uit tot ze krokant worden en voeg dat toe aan de dikke saus OF:
b).Bak het varkensgehakt met de uitgehaalde en gekleinde chorizoworst in hun eigen vetten rul en tot alle roze-rode tinten weg zijn en voeg dat toe aan de dikke saus.
c).Laat de dikke saus met de vlees componenten nog eens 15 minuten extra pruttelen.
3).Maak af op smaak met zeezout en veel vers gemalen zwarte peper.
4).Kook de pasta al dente.
2)Dan daar bij doen de gepelde tomaten met vocht, de geconcentreerde tomatenpasta, de tomatensap, de linzen, de bouillon.
Dit geheel (in)koken tot de vereiste dikte is bereikt.
2A).Wanneer gekozen wordt voor een non-vegetarisch gerecht :
a).Bak de blokjes pancetta in hun eigen vet uit tot ze krokant worden en voeg dat toe aan de dikke saus OF:
b).Bak het varkensgehakt met de uitgehaalde en gekleinde chorizoworst in hun eigen vetten rul en tot alle roze-rode tinten weg zijn en voeg dat toe aan de dikke saus.
c).Laat de dikke saus met de vlees componenten nog eens 15 minuten extra pruttelen.
3).Maak af op smaak met zeezout en veel vers gemalen zwarte peper.
4).Kook de pasta al dente.