KookJij

Pastadeeg

Een heerlijk pastadeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 3 a 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastadeeg te bereiden

- Leg het deeg in een hoopje op het werkvlak
en maak een kuiltje in het midden.
- Voeg het zout en de eieren toe.
- Meng de bloem en de eieren met een vork. Doe dit tot de bloem alle eieren
opgenomen heeft.
- Kneed het deeg nu tenminste
20 minuten heel krachtig. Als het deeg
te zacht is, kan je nog wat bloem toevoegen.
Als het integendeel te hard is. voeg je best
een of twee lepels water toe.
- Bedek het deeg met een natgemaakte handdoek
en laat het 30 minuten rusten. Het is nu
klaar om bewerkt te worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

corriekok

corriekok zegt:
bedankt voor je antwoord ik zal het dan ook proberen met tarwebloem maar ook oefenen met ander soorten meel,bloem misschien ondek ik de perfecte pasta je hoor hier t.z.t. nog van gr.corriekok:?
Jan

Jan zegt:
Ik gebruik altijd tarwebloem. Wat betreft het speciale pastameel: ik heb dat zelf nog nooit gebruikt, en ik zou ook niet weten waarom...
corriekok

corriekok zegt:
hallo even een vraag ,jan heb je het hier over gewoon bloem of bedoel je een soort bloem special voor pasta als het wel gewoon bloem is dan kan dat toch nooit duurde zijn dan grielsmeel addie kunnen jullie mij dat uitleggen?en verder bedankt ik was van plan mij meer met eigengemaakte pasta bezig tehoeden groet corriekok:p
Addie

Addie zegt:
Wist je dat je ook goed pastadeeg kunt maken van griesmeel! Doe ik altijd is niet zo duur als het pastameel.
Groetjes, Addie.