Recept
« Terug naar recepten
Pastadeeg
PT60M
Pastadeeg
Een heerlijk pastadeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan van der Hoeven
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
3 a 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastadeeg te bereiden
- Leg het deeg in een hoopje op het werkvlak
en maak een kuiltje in het midden.
- Voeg het zout en de eieren toe.
- Meng de bloem en de eieren met een vork. Doe dit tot de bloem alle eieren
opgenomen heeft.
- Kneed het deeg nu tenminste
20 minuten heel krachtig. Als het deeg
te zacht is, kan je nog wat bloem toevoegen.
Als het integendeel te hard is. voeg je best
een of twee lepels water toe.
- Bedek het deeg met een natgemaakte handdoek
en laat het 30 minuten rusten. Het is nu
klaar om bewerkt te worden.
en maak een kuiltje in het midden.
- Voeg het zout en de eieren toe.
- Meng de bloem en de eieren met een vork. Doe dit tot de bloem alle eieren
opgenomen heeft.
- Kneed het deeg nu tenminste
20 minuten heel krachtig. Als het deeg
te zacht is, kan je nog wat bloem toevoegen.
Als het integendeel te hard is. voeg je best
een of twee lepels water toe.
- Bedek het deeg met een natgemaakte handdoek
en laat het 30 minuten rusten. Het is nu
klaar om bewerkt te worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan zegt:
corriekok zegt:
corriekok zegt: