Recept
« Terug naar recepten
Pastadeeg (uitrollen)
PT20M
Pastadeeg (uitrollen)
Een heerlijk pastadeeg (uitrollen) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Giuliano Hazan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastadeeg (uitrollen) te bereiden
Uitrollen met de hand geeft een bevredigender resultaat dan uitrollen met de machine.
Als u het deeg handmatig uitrolt, wordt het eerder uitgerekt dan samengeperst.
Daarbij ontstaat een poreuzere pasta die de saus beter absorbeert en een interessantere structuur heeft.
Oefen een paar keer op deeg dat best weggegooid mag worden tot u de fijne kneepjes kent.
Gebruikt u een machine, zet er dan het motorhulpstuk op zodat u uw handen vrij hebt om het deeg erdoorheen te leiden.
MET DE HAND:
Wees niet bang om de eerste handmatig uitgerolde pastavellen weg te gooien- het is onwaarschijnlijk dat u de slag al in één keer te pakken krijgt.
Haal eerst het deeg uit de folie.
Kneed het een minuutje om het vocht dat zich op het oppervlak verzameld heeft, weer in het deeg te werken.
Plet het deeg een beetje met uw handen, maak er een ronde schijf van en leg die op het werkoppervlak.
1.Begin op ongeveer een derde deel vanaf de bovenrand te rollen.
Stop, draai de schijf 90 graden en herhaal het rollen.
Ga door tot het deeg 6 mm dik is.
2. Leg de bovenrand van het deeg over de roller.
Houd de onderrand vast, terwijl u het deeg voorzichtig trekkend op de deegroller rolt.
Draai het opgerolde deeg 90 graden , rol het af en herhaal het geheel 5 keer.
3. Rol het deeg weer vanaf de bovenrand netjes op de roller en beweeg uw handen al rollend in W-vorm heen en weer over het deeg.
Rol het deeg op die manier helemaal op, draai het deeg 90 graden, rol het af en herhaal het proces.
4. Blijf het deeg uittrekken tot het doorzichtig is en laat het van de rand van het werkoppervlak hangen.
Snijd het in delen als het te groot is.
Laat het op een theedoek drogen
Als u het deeg handmatig uitrolt, wordt het eerder uitgerekt dan samengeperst.
Daarbij ontstaat een poreuzere pasta die de saus beter absorbeert en een interessantere structuur heeft.
Oefen een paar keer op deeg dat best weggegooid mag worden tot u de fijne kneepjes kent.
Gebruikt u een machine, zet er dan het motorhulpstuk op zodat u uw handen vrij hebt om het deeg erdoorheen te leiden.
MET DE HAND:
Wees niet bang om de eerste handmatig uitgerolde pastavellen weg te gooien- het is onwaarschijnlijk dat u de slag al in één keer te pakken krijgt.
Haal eerst het deeg uit de folie.
Kneed het een minuutje om het vocht dat zich op het oppervlak verzameld heeft, weer in het deeg te werken.
Plet het deeg een beetje met uw handen, maak er een ronde schijf van en leg die op het werkoppervlak.
1.Begin op ongeveer een derde deel vanaf de bovenrand te rollen.
Stop, draai de schijf 90 graden en herhaal het rollen.
Ga door tot het deeg 6 mm dik is.
2. Leg de bovenrand van het deeg over de roller.
Houd de onderrand vast, terwijl u het deeg voorzichtig trekkend op de deegroller rolt.
Draai het opgerolde deeg 90 graden , rol het af en herhaal het geheel 5 keer.
3. Rol het deeg weer vanaf de bovenrand netjes op de roller en beweeg uw handen al rollend in W-vorm heen en weer over het deeg.
Rol het deeg op die manier helemaal op, draai het deeg 90 graden, rol het af en herhaal het proces.
4. Blijf het deeg uittrekken tot het doorzichtig is en laat het van de rand van het werkoppervlak hangen.
Snijd het in delen als het te groot is.
Laat het op een theedoek drogen