Recept
« Terug naar recepten
Pastasalade
PT50M
Pastasalade
Een heerlijk pastasalade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.een.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastasalade te bereiden
Aioli is een saus op basis van knoflook. Deze variant op mayonaise zal de pastasalade een pittige en kruidige smaak geven.
Kook de penne beetgaar in gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). Giet de pasta af en laat ze afkoelen.
Snijd het (oud) brood in stukken en laat de stukken enkele minuten weken in melk.
Strooi de amandelschilfers in een vuurvast schaaltje en laat de nootjes goudbruin kleuren onder de hete grill van je oven. Hou het goed in de gaten en schud regelmatig op, zodat de nootjes niet verbranden.
Neem een mengbeker om de aioli te bereiden. Doe de eidooiers in de beker, samen met een scheutje vers citroensap en een heel klein beetje water.
Snijd de lookteentjes in kleine stukken en voeg ze ook toe aan de beker.
Zet de staafmixer in de mengbeker en mix het mengsel tot een mayonaise terwijl je de arachideolie in delen toevoegt.
Knijp de geweekte stukjes brood uit en voeg ze toe aan de lookmayonaise. Giet er ook een klein scheutje van de melk bij.
Strooi de helft van de geroosterde amandelschilfers erin en mix alles een tweede keer.
Proef en voeg naar smaak wat peper van de molen, zout en wat extra citroensap toe, en zet de aioli opzij.
Verdeel de paprika’s in kwartjes, en verwijder de zaadlijsten.
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de stukken paprika in een vuurvaste schaal en laat ze 20 minuten lang confijten in de warme oven.
Trek het vel van de stukken gegaarde paprika, en laat ze even afkoelen. Snijd de groente in fijne reepjes (julienne).
Snipper de verse dragon fijn.
Vlak voor het serveren voeg je de reepjes paprika, de gesnipperde dragon én de overgebleven amandelschilfers bij de koude pasta.
Pluk ook de blaadjes van de wilde waterkers en voeg ze toe aan de pastasalade.
Giet ten slotte de amandel-aioli over de salade, en meng alles zorgvuldig. Nu kun je de pastasalade serveren.
Kook de penne beetgaar in gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). Giet de pasta af en laat ze afkoelen.
Snijd het (oud) brood in stukken en laat de stukken enkele minuten weken in melk.
Strooi de amandelschilfers in een vuurvast schaaltje en laat de nootjes goudbruin kleuren onder de hete grill van je oven. Hou het goed in de gaten en schud regelmatig op, zodat de nootjes niet verbranden.
Neem een mengbeker om de aioli te bereiden. Doe de eidooiers in de beker, samen met een scheutje vers citroensap en een heel klein beetje water.
Snijd de lookteentjes in kleine stukken en voeg ze ook toe aan de beker.
Zet de staafmixer in de mengbeker en mix het mengsel tot een mayonaise terwijl je de arachideolie in delen toevoegt.
Knijp de geweekte stukjes brood uit en voeg ze toe aan de lookmayonaise. Giet er ook een klein scheutje van de melk bij.
Strooi de helft van de geroosterde amandelschilfers erin en mix alles een tweede keer.
Proef en voeg naar smaak wat peper van de molen, zout en wat extra citroensap toe, en zet de aioli opzij.
Verdeel de paprika’s in kwartjes, en verwijder de zaadlijsten.
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de stukken paprika in een vuurvaste schaal en laat ze 20 minuten lang confijten in de warme oven.
Trek het vel van de stukken gegaarde paprika, en laat ze even afkoelen. Snijd de groente in fijne reepjes (julienne).
Snipper de verse dragon fijn.
Vlak voor het serveren voeg je de reepjes paprika, de gesnipperde dragon én de overgebleven amandelschilfers bij de koude pasta.
Pluk ook de blaadjes van de wilde waterkers en voeg ze toe aan de pastasalade.
Giet ten slotte de amandel-aioli over de salade, en meng alles zorgvuldig. Nu kun je de pastasalade serveren.