Recept
« Terug naar recepten
Pastasalade met Italiaanse salami
PT40M
Pastasalade met Italiaanse salami
Een heerlijk pastasalade met italiaanse salami recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastasalade met Italiaanse salami te bereiden
Snipper 1 kleine ui en 1 teentje knoflook.
Snij een rood pepertje (zonder de zaadjes) in halve ringetjes.
Snij de salami in stukjes.
Stoof het pepertje in olie, samen met de ui, de knoflook en de tijmblaadjes, maar laat niet kleuren.
Kook de groene tagliatelle beetgaar. Laat uitlekken en roer er het uimengsel door. Schep de pasta op de borden.
Snij de Italiaanse salami in stukjes en verdeel ze over de pasta. Kruid naar smaak met peper uit de molen en zout. Werk af met parmezaanschilfers. Dek de borden af met huishoudfolie en laat ze helemaal afkoelen.
Roer de honing door het citroensap en serveer deze vinaigrette apart erbij.
Snij een rood pepertje (zonder de zaadjes) in halve ringetjes.
Snij de salami in stukjes.
Stoof het pepertje in olie, samen met de ui, de knoflook en de tijmblaadjes, maar laat niet kleuren.
Kook de groene tagliatelle beetgaar. Laat uitlekken en roer er het uimengsel door. Schep de pasta op de borden.
Snij de Italiaanse salami in stukjes en verdeel ze over de pasta. Kruid naar smaak met peper uit de molen en zout. Werk af met parmezaanschilfers. Dek de borden af met huishoudfolie en laat ze helemaal afkoelen.
Roer de honing door het citroensap en serveer deze vinaigrette apart erbij.