Recept
« Terug naar recepten
Pastaschelpjes met broccoli
PT20M
Pastaschelpjes met broccoli
Een heerlijk pastaschelpjes met broccoli recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle pizza & pasta
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastaschelpjes met broccoli te bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken in een vergiet.
Bewaar het kooknat.
Pel de ui, snij ze in ringen. Fruit ze glazig in de olijfolie. Blus met de wijnazijn. Laat inkoken tot praktisch alle vloeistof verdampt is.
Voeg er de wijn en 1 pollepel kooknat van de broccoli aan toe. Breng tot tegen de kook aan. Doe er de broccoliroosjes bij. Laat 5 minuten zacht koken.
Verwarm een kleine koekenpan (16cm diameter) met antiaanbaklaag. Strooi er de helft van de pecorino in. Laat 1 minuut op een zacht vuur staan, of tot de kaas uitsmelt en de kaaskoek een goudblond korstje heeft. Laat afkoelen op keukenpapier. Bak de rest van de pecorino op dezelfde manier.
Kook de pasta beetgaar in het kooknat van de broccoli. Giet ze af en vermeng ze meteen met de broccolisaus.
Werk af met stukjes gebakken pecorino. Serveer meteen.
Bewaar het kooknat.
Pel de ui, snij ze in ringen. Fruit ze glazig in de olijfolie. Blus met de wijnazijn. Laat inkoken tot praktisch alle vloeistof verdampt is.
Voeg er de wijn en 1 pollepel kooknat van de broccoli aan toe. Breng tot tegen de kook aan. Doe er de broccoliroosjes bij. Laat 5 minuten zacht koken.
Verwarm een kleine koekenpan (16cm diameter) met antiaanbaklaag. Strooi er de helft van de pecorino in. Laat 1 minuut op een zacht vuur staan, of tot de kaas uitsmelt en de kaaskoek een goudblond korstje heeft. Laat afkoelen op keukenpapier. Bak de rest van de pecorino op dezelfde manier.
Kook de pasta beetgaar in het kooknat van de broccoli. Giet ze af en vermeng ze meteen met de broccolisaus.
Werk af met stukjes gebakken pecorino. Serveer meteen.