Recept
« Terug naar recepten
Pasteis De Nata (Portugese roompasteitjes)
PT30M
Pasteis De Nata (Portugese roompasteitjes)
Een heerlijk pasteis de nata (portugese roompasteitjes) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasteis De Nata (Portugese roompasteitjes) te bereiden
Oven voorverwarmen op 250 graden. slagroom met het vanillestokje
(in de lengte opengesneden) in een pannetje aan de kook. Verwijder het vanillestokje,
schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit en roer het door de slagroom.
Eierdooiers losroeren met suiker en bloem. Roer er 3 eetlepels hete room doorheen.
Al roerend het eimengsel bij de room in de pan schenken en verwarmen tot het geheel
iets gebonden is (niet laten koken). Neem de pan van het vuur.
Vet de vormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Verdeel het roommengsel over
de vormpjes. Plaats de pasteitjes in midden van de oven en bak ze in ongeveer 10
minuten bruin. Haal de pasteitjes uit de oven en laat ze in de vorm 10 minuten
afkoelen. Neem ze uit de vorm en laat ze verder op een rooster afkoelen.
Bestrooi de pasteitjes voor het serveren dik met poedersuiker en een beetje kaneelpoeder.
(in de lengte opengesneden) in een pannetje aan de kook. Verwijder het vanillestokje,
schraap met een scherp mesje het vanillemerg eruit en roer het door de slagroom.
Eierdooiers losroeren met suiker en bloem. Roer er 3 eetlepels hete room doorheen.
Al roerend het eimengsel bij de room in de pan schenken en verwarmen tot het geheel
iets gebonden is (niet laten koken). Neem de pan van het vuur.
Vet de vormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Verdeel het roommengsel over
de vormpjes. Plaats de pasteitjes in midden van de oven en bak ze in ongeveer 10
minuten bruin. Haal de pasteitjes uit de oven en laat ze in de vorm 10 minuten
afkoelen. Neem ze uit de vorm en laat ze verder op een rooster afkoelen.
Bestrooi de pasteitjes voor het serveren dik met poedersuiker en een beetje kaneelpoeder.
Dushiday zegt: