Recept
« Terug naar recepten
Pasteitjes met prei en champignons
PT40M
Pasteitjes met prei en champignons
Een heerlijk pasteitjes met prei en champignons recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Chantal Drok
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasteitjes met prei en champignons te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de schnitzelblokjes even om en om.
Doe de olie in een braadpan of een ander middelgrote pan. Bak de spekjes hierin en doe de prei erbij. Roerbak dit tot de prei zacht wordt. Doe dat een beetje boter in de pan, roer de bloem erdoor en bak hem mee tot het mengsel dikker wordt. Voeg geleidelijk de bouillon toe en roer tot het mengsel kookt en indikt. Het moet een beetje dikker zijn dan een gewone saus. Is het te dun doe er dan een beetje bloem bij. Roer ondertussen ook de champignons erdoor. Roer de room, mosterd en schnitzelblokjes erdoor. Eventueel kan je er nog wat peper door doen of nog een beetje bouillonpoeder, maar let op dat het niet te zout wordt.
Verdeel het mengsel over vier ovenschaaltjes met inhoud van 2,5 dl of doe dit in één ovenschaal. Dek deze af met een stuk bladerdeeg. Bak de pasteitjes 20 minuten tot ze bruin zijn.
Bak de schnitzelblokjes even om en om.
Doe de olie in een braadpan of een ander middelgrote pan. Bak de spekjes hierin en doe de prei erbij. Roerbak dit tot de prei zacht wordt. Doe dat een beetje boter in de pan, roer de bloem erdoor en bak hem mee tot het mengsel dikker wordt. Voeg geleidelijk de bouillon toe en roer tot het mengsel kookt en indikt. Het moet een beetje dikker zijn dan een gewone saus. Is het te dun doe er dan een beetje bloem bij. Roer ondertussen ook de champignons erdoor. Roer de room, mosterd en schnitzelblokjes erdoor. Eventueel kan je er nog wat peper door doen of nog een beetje bouillonpoeder, maar let op dat het niet te zout wordt.
Verdeel het mengsel over vier ovenschaaltjes met inhoud van 2,5 dl of doe dit in één ovenschaal. Dek deze af met een stuk bladerdeeg. Bak de pasteitjes 20 minuten tot ze bruin zijn.