Met storm en regen is het heerlijk om een verwarmend soepje te maken.
Er blijft vast wel iets over om in te vriezen en mee naar school te nemen volgende week!
Recept
« Terug naar recepten
Pastinaakpaprikasoep met runderchipolataballetjes
PT40M
Pastinaakpaprikasoep met runderchipolataballetjes
Zoet, pittig soepje!
Lekker met geroosterd brood.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastinaakpaprikasoep met runderchipolataballetjes te bereiden
- Verwarm de oven op 220 graden en leg daar de paprika (ongesneden) in voor zo´n 30 minuten.
- Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes.
- Verwarm olijfolie in een soeppan en smoor daarin de pastinaak, samen met de kruiden.
- Doe er 3/4 bouillonblokje bij en zo´n 750 ml. heet water en laat dit ongeveer 20 minuten sudderen.
- Haal de paprika´s uit de oven en doe ze in een plastic zak (wel sluiten).
- Leg de knoflookteen in een magnetronbestendig schaaltje met een klein laagje water erin. Besprenkel de teen met olijfolie en doe het schaaltje (afgedekt) zo´n 3 minuten op 500/600 watt.
- Haal het velletje van de knoflook en doe de teen inclusief het waterolietje bij de soep.
- Haal de paprika, als hij redelijk is afgekoeld uit de zak en verwijder het velletje, de zaadlijsten en de zaadjes.
- Snijd in stukjes en doe bij de soep.
- Laat dit even samen prutten.
- Maak van de chipolatieworstjes balletjes.
- Pureer de soep, verwarm weer en laat de balletjes gaar worden.
- Serveer met een kloddertje creme fraiche en eventueel wat geroosterd brood.