In m´n groentepakket zaten pastinaak en regenboogwortel.
Pastinaak kende ik en had er wel es iets mee gemaakt, maar regenboogwortel???
Maar ja, een soepie is nooit weg natuurlijk ;)
Het is een verrukkelijk soepje, zoetig, maar door de paprikapoeder er op en dan ook nog wat crème fraîche bijzonder apart van smaak!
Recept
« Terug naar recepten
Pastinaakregenboogwortelsoep
PT60M
Pastinaakregenboogwortelsoep
Een verrukkelijk soepje met pastinaak en regenboogwortels, zoetig, maar door de paprikapoeder er op en dan ook nog wat crème fraîche bijzonder apart van smaak!
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
me, myself and I
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastinaakregenboogwortelsoep te bereiden
Schil de pastinaken en de wortels met een dunschiller of de kaasschaaf,
snijd ze in stukjes of plakjes.
Verwarm in een soeppan de roomboter en bak daarin zachtjes de groentes, zodat de smaken vrijkomen.
Doe de bouillon er bij en laat het zo´n 30 minuten doorsudderen.
Laat het een beetje afkoelen en pureer het dan met de staafmixer.
Vind je de soep te dik, dan kun je er nog meer bouillon bij doen.
Gooi in een kommetje of bord, een kleddertje crème fraîche er op en strooi de bieslook en wat gerookte paprikapoeder er over.
snijd ze in stukjes of plakjes.
Verwarm in een soeppan de roomboter en bak daarin zachtjes de groentes, zodat de smaken vrijkomen.
Doe de bouillon er bij en laat het zo´n 30 minuten doorsudderen.
Laat het een beetje afkoelen en pureer het dan met de staafmixer.
Vind je de soep te dik, dan kun je er nog meer bouillon bij doen.
Gooi in een kommetje of bord, een kleddertje crème fraîche er op en strooi de bieslook en wat gerookte paprikapoeder er over.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nadine zegt:
Gea Bruining zegt:
Wat ik er over heb gelezen is dat wortels van origine deze kleuren hadden, maar dat wij liever mooie oranje wortelen wilden. Kwekers zijn er toen mee aan de slag gegaan... Het staat wel heel erg vrolijk hoor en je gerechten krijgen er ook een leuk kleurtje door.
Gerard van der Leeuw zegt:
Ik heb ook geen flauw idee wat een regenboogwortel is? Waar heb je die vandaan?
Ik zal spreken met mijn groetenmannetje....
Gerard
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Gea Bruining zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Gea Bruining zegt:
Ik had er ook nog nooit van gehoord.
Ik zie uit naar jouw recept met deze wortels!!!