Ik had deze laatste tomaten uit de tuin gehaald en vond dat wel een soepje waardig.
Halve paprika lag nog in de koelkast en uien en knoflook zijn altijd wel aanwezig bij mij.
Wat betreft kruiden zit ik altijd van te voren te bedenken welke kant ik op wil gaan met de smaak van het gerecht.
Ik zoek dan meestal in m´n geheugen wat ik lekker bij elkaar vond en kijk bij m´n kruiden en probeer dan een combinatie te maken van hetgeen ik weet en waar ik nu zin in heb. Veelal lukt dat goed.
Ik vond het wel gemakkelijk om nu snel even balletjes te maken van hamburgers.
Deze soep vond ik zo lekker dat ik maar snel heb opgeschreven wat ik allemaal had gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Tomaatpaprikasoep
PT50M
Tomaatpaprikasoep
Blij met alweer een zelfbedacht soepje! Ik had deze laatste tomaten uit de tuin gehaald en vond dat wel een soepje waardig.
Halve paprika lag nog in de koelkast en uien en knoflook zijn altijd wel aanwezig bij mij.
Wat betreft kruiden zit ik altijd van te voren te bedenken welke kant ik op wil gaan met de smaak van het gerecht.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaatpaprikasoep te bereiden
- Ontvel de tomaten: bovenin kruiselings insnijden en een paar minuten in kokend water leggen. Daarna in koud water. Je kunt dan even later de velletjes er zo aftrekken.
- Snijd de paprika, de ui en de knoflook in kleine stukjes.
- Verwarm de olijfolie en smoor hier bovengenoemde groenten in.
- Doe hier ook de tijm en de djahé en paprika picante bij en smoor dat even mee.
- Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe, hussel en doe het water er bij.
- Laat dit koken todat alles zacht is.
- Draai intussen gehaktballetjes van de hambugers.
- Zet de staafmixer op de soep.
- Breng de soep weer aan de kook en gooi de ballen er in.
- Zachtjes laten doorkoken totdat deze gaar zijn.
- Proef de soep en voeg er eventueel zout of bouillonpoeder aan toe.
- Serveer met bv: verse peterselie/sukje paksoistengel/bieslook/stukjes bosui
Anna Koudys zegt: