Recept
« Terug naar recepten
Paté di Tonno ( Tonijnpaté )
PT45M
Paté di Tonno ( Tonijnpaté )
Een heerlijk paté di tonno ( tonijnpaté ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Manuela Darling-Gansser
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Paté di Tonno ( Tonijnpaté ) te bereiden
Verhit ongeveer 50 gram boter en laat de ui en sjalot hierin zacht en glazig worden.
Voeg de kruiden en de ansjovis toe.
Voeg na enkele minuten de sherry toe en laat hem verdampen.
Voeg dan de resterende in klontjes gesneden boter toe en laat langzaam smelten, zonder te laten bruisen.
Verwijder het laurierblad en doe de uitgelekte tonijn en het botermengsel in de keukenmachine.
Laat de machine draaien ( ongeveer 5-10 minuten) tot het mengsel een hele bleke kleur krijgt.
Breng indien nodig op smaak met peper.
Stort het mengsel in een kom en laat het in de koelkast opstijven.
Voeg de kruiden en de ansjovis toe.
Voeg na enkele minuten de sherry toe en laat hem verdampen.
Voeg dan de resterende in klontjes gesneden boter toe en laat langzaam smelten, zonder te laten bruisen.
Verwijder het laurierblad en doe de uitgelekte tonijn en het botermengsel in de keukenmachine.
Laat de machine draaien ( ongeveer 5-10 minuten) tot het mengsel een hele bleke kleur krijgt.
Breng indien nodig op smaak met peper.
Stort het mengsel in een kom en laat het in de koelkast opstijven.