Recept
« Terug naar recepten
Pavlova met sorbetijs
PT30M
Pavlova met sorbetijs
Een heerlijk pavlova met sorbetijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pavlova met sorbetijs te bereiden
Oven voorverwarmen op 100 graden. In vetvrije beslagkom eiwitten stijfkloppen. Beetje voor beetje suiker erdoor kloppen, tot dikke glanzende massa ontstaat. Boven eiwit 1 eetlepel maïzena zeven en met azijn door eiwit spatelen. Bakplaat met bakpapier bekleden en met de rest van de maïzena bestuiven. Eiwit op midden van de bakplaat scheppen en uitstrijken tot een cirkel van 22 centimeter doorsnede. Met bolle kant van lepel midden van cirkel uithollen, zodat een iets opstaande rand ontstaat. Bakplaat in het midden van de oven schuiven en eiwit in 2 uur tot stevig schuim laten drogen. Indien nodig de ovendeur op een kier zetten, want het eiwit mag niet bruin kleuren. Oven uitschakelen en schuimtaart op bakpapier in de oven laten afkoelen. Bakpapier voorzichtig verwijderen en schuimtaart tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
Bereiden:
sorbetijs 5 minuten zacht laten worden. Met in heet water gedompelde lepel kleine bolletjes van sorbetijs scheppen. Sorbetbolletjes over pavlova verdelen en slagroom erop scheppen. Pavlova garneren met fruitsalade en direct serveren.
Bereiden:
sorbetijs 5 minuten zacht laten worden. Met in heet water gedompelde lepel kleine bolletjes van sorbetijs scheppen. Sorbetbolletjes over pavlova verdelen en slagroom erop scheppen. Pavlova garneren met fruitsalade en direct serveren.