Recept
« Terug naar recepten
Pavlova
PT40M
Pavlova
Een heerlijk pavlova recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
26
Herkomst:
Polen
Keuken:
Europese
Bron:
allrecipes.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pavlova te bereiden
Bedek een bakblik met een stuk bakpapier. Klop de eiwitten met een snufje zout in een kom stijf tot dat ze zachte pieken vormen. Roer beetje bij beetje de suiker erdoor, totdat alle suiker is opgelost. Schep driekwart van het schuim op het bakpapier en vorm hiervan een cirkel met een doorsnee van 20 cm. Maak met de rest van het schuim een opstaand randje zodat een bakje ontstaat. Bak het 1 1/4 uur in een voorverwarmde oven op 140 graden. Doe de oven uit, maar laat de pavlova in de oven helemaal afkoelen. Leg de plavlova op een schaal. Schep de geklopte room erop , leg de verse vruchten erop en serveer het gerecht. Doe de room en de vruchten er pas vlak voor het serveren op, anders wordt het schuim zacht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jac van Meel zegt:
Gebruik 1 eiwit p.p.. Geen basterdsuiker maar kristalsuiker. Tijdens het opkloppen van het eiwit stapsgewijs de suiker toevoegen. Eiwit stijf? Per 6 eiwitten 1 el azijn en 1 el maizena erdoor spatelen. Bakken op 120 graden ± 1 uur. Oven uit. Deurtje een stukje open en af laten koelen. Fruit even opwarmen in 2 el abricozenjam en sap van ½ citroen. Af laten koelen. De meringues doorsnijden, beetje slagroom erin en lepeltje fruit. Dekseltjes er weer op en afwerken met slagroom en fruit. Afgarneren met gebruneerd amandelschaafsel. Maak het nog lekkerder door wat verse vanille of vanillesuiker in de slagroom te verwerken. Een scheutje kirschwasser door het fruit doet wonderen. EEN CULINAIR GEHEIMPJE ?! Bij het opkloppen van de 6 eiwitten 1 tl afgestreken Chinese 5-Spicepowder toevoegen. Dit werkt de weeïge smaak van de merigue weg!
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
ine zegt:
mirian zegt:
Jon zegt:
Antoinette zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Om te zeggen dat het recept niet zou kloppen vind ik wel wat ver gaan. Maar je adviezen zijn best verder wel constructief. Het gebruik van azijn, 5 kruidenpoeder en maïzena geeft een nog beter schuim. Het gebruik van een beetje citroensap door het fruit maakt alles wat frisser, dat is wel zo.
Bedankt voor het commentaar en we zullen er ons voordeel mee doen.
Jan A.