KookJij

Pavlova

Een heerlijk pavlova recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pavlova te bereiden

Bedek een bakblik met een stuk bakpapier. Klop de eiwitten met een snufje zout in een kom stijf tot dat ze zachte pieken vormen. Roer beetje bij beetje de suiker erdoor, totdat alle suiker is opgelost. Schep driekwart van het schuim op het bakpapier en vorm hiervan een cirkel met een doorsnee van 20 cm. Maak met de rest van het schuim een opstaand randje zodat een bakje ontstaat. Bak het 1 1/4 uur in een voorverwarmde oven op 140 graden. Doe de oven uit, maar laat de pavlova in de oven helemaal afkoelen. Leg de plavlova op een schaal. Schep de geklopte room erop , leg de verse vruchten erop en serveer het gerecht. Doe de room en de vruchten er pas vlak voor het serveren op, anders wordt het schuim zacht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Jac,
Om te zeggen dat het recept niet zou kloppen vind ik wel wat ver gaan. Maar je adviezen zijn best verder wel constructief. Het gebruik van azijn, 5 kruidenpoeder en maïzena geeft een nog beter schuim. Het gebruik van een beetje citroensap door het fruit maakt alles wat frisser, dat is wel zo.
Bedankt voor het commentaar en we zullen er ons voordeel mee doen.
Jan A.
Jac van Meel

Jac van Meel zegt:
Recept klopt niet.
Gebruik 1 eiwit p.p.. Geen basterdsuiker maar kristalsuiker. Tijdens het opkloppen van het eiwit stapsgewijs de suiker toevoegen. Eiwit stijf? Per 6 eiwitten 1 el azijn en 1 el maizena erdoor spatelen. Bakken op 120 graden ± 1 uur. Oven uit. Deurtje een stukje open en af laten koelen. Fruit even opwarmen in 2 el abricozenjam en sap van ½ citroen. Af laten koelen. De meringues doorsnijden, beetje slagroom erin en lepeltje fruit. Dekseltjes er weer op en afwerken met slagroom en fruit. Afgarneren met gebruneerd amandelschaafsel. Maak het nog lekkerder door wat verse vanille of vanillesuiker in de slagroom te verwerken. Een scheutje kirschwasser door het fruit doet wonderen. EEN CULINAIR GEHEIMPJE ?! Bij het opkloppen van de 6 eiwitten 1 tl afgestreken Chinese 5-Spicepowder toevoegen. Dit werkt de weeïge smaak van de merigue weg!
Anna

Anna zegt:
Gebruik je wel bakpapier, Ine? Dan zou hij nl. niet mogen blijven plakken.
Groetjes,
Anna.
ine

ine zegt:
Ik probeer pavlova te maken maar iedere keer blijft de bodem aan de bakplaat vast zitten. Wat doe ik verkeerd?
monique

monique zegt:
Beste Mirian, Dat heb ik in april 2011 al als tip geschreven! Gr. Monique.
mirian

mirian zegt:
Ik kijk net het programma Junior Master Chef, daar doen ze wat maizena, (voor de stevigheid) en azijn (voor 'n beetje zuurtje) bij het eiwit.
Jon

Jon zegt:
De gegevens dat dit recept uit Polen komt klopt niet. Het is namelijk bedacht door een chefkok uit New Sealand. Deze heeft het voor het eerst gemaakt toen Anna Pavlova hetbland bezocht.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Doriet,
In Nederland noemen wij dat gewoonlijk: MAIZENA
Jan A.
doriet

doriet zegt:
Wat bedoel je met zetmeel, gewone witte tarwebloem?
janny

janny zegt:
niet tante elly maar mama maakt hem
hans

hans zegt:
Hij was heerlijk. Wij hebben zitten smullen.
Antoinette

Antoinette zegt:
Ik heb een hele grote gemaakt, ter grootte van het bakblik, voor het kerstdiner. Heerlijk! Het ging schoon op.
steef

steef zegt:
je kunt het van te voren maken, ik bak altijd 1 dag van te voren en laat hem dan gewoon in de oven staan maar kan ook in ijskast.
els

els zegt:
Kun je het een dag van te voren maken en hoe bewaar ik het dan?
Dien

Dien zegt:
Staat in de oven, ben heel benieuwd hoe het smaakt en of het gelukt.