Recept
« Terug naar recepten
Pecannotentaartje
PT10M
Pecannotentaartje
Een heerlijk pecannotentaartje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate Kemner
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pecannotentaartje te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 195°C.
2. Kneed een deegbal van gezeefde bloem, boter en poedersuiker. Leg deze, gewikkeld in plasticfolie, ± 30 minuten in de koelkast.
3. Hak ⅔ van de noten grof. Klop de eieren met het zout schuimig en voeg basterdsuiker, stroop en 1 eetl boter toe. Schep dan de gehakte noten erbij.
4. Bekleed de ingevette springvorm met deeg (ook de zijkant). Schenk het ei-notenmengsel erin. verdeel de achtergehouden hele noten erover. Bak de taart in ± 45 minuten goudbruin. Dek na 30 minuten af met folie.
2. Kneed een deegbal van gezeefde bloem, boter en poedersuiker. Leg deze, gewikkeld in plasticfolie, ± 30 minuten in de koelkast.
3. Hak ⅔ van de noten grof. Klop de eieren met het zout schuimig en voeg basterdsuiker, stroop en 1 eetl boter toe. Schep dan de gehakte noten erbij.
4. Bekleed de ingevette springvorm met deeg (ook de zijkant). Schenk het ei-notenmengsel erin. verdeel de achtergehouden hele noten erover. Bak de taart in ± 45 minuten goudbruin. Dek na 30 minuten af met folie.