Recept
« Terug naar recepten
Pedro Ximenez mousse
PT4M
Pedro Ximenez mousse
Een heerlijk pedro ximenez mousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erika Laleman
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lut De Clercq
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pedro Ximenez mousse te bereiden
Klop de eiwitten tot stevige pieken.
Voeg er de bloem suiker bij en klop tot wanneer je een stevige meringue hebt.
Klop de dooiers in een andere kom los en roer er de sherry door.
Spatel de dooiers door de meringue.
Klop nu nog de room tot zachte pieken en spatel die voorzichtig door de meringue.
Lepel in serveerglazen en plaats gedurende 5 uur in de diepvries.
Serveer met vers gebakken gemberkoekjes en rode vruchtensla.
Voeg er de bloem suiker bij en klop tot wanneer je een stevige meringue hebt.
Klop de dooiers in een andere kom los en roer er de sherry door.
Spatel de dooiers door de meringue.
Klop nu nog de room tot zachte pieken en spatel die voorzichtig door de meringue.
Lepel in serveerglazen en plaats gedurende 5 uur in de diepvries.
Serveer met vers gebakken gemberkoekjes en rode vruchtensla.