KookJij

Pedro Ximenez mousse

Een heerlijk pedro ximenez mousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Lut De Clercq
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pedro Ximenez mousse te bereiden

Klop de eiwitten tot stevige pieken.
Voeg er de bloem suiker bij en klop tot wanneer je een stevige meringue hebt.
Klop de dooiers in een andere kom los en roer er de sherry door.
Spatel de dooiers door de meringue.
Klop nu nog de room tot zachte pieken en spatel die voorzichtig door de meringue.
Lepel in serveerglazen en plaats gedurende 5 uur in de diepvries.
Serveer met vers gebakken gemberkoekjes en rode vruchtensla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst