Ik vind crumble het lekkerst als hij lauwwarm is, maar je kunt hem ook volledig laten afkoelen als je dat wilt.
Recept
« Terug naar recepten
Peer-bosbescrumble met chocolade
PT25M
Peer-bosbescrumble met chocolade
Een heerlijk peer-bosbescrumble met chocolade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.groeneprinses.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peer-bosbescrumble met chocolade te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer bloem, suiker, havervlokken en amandelen door elkaar. Kneed er de boterstukjes door tot je een mengsel hebt dat op grof broodkruim lijkt.
Vet vier kleine ovenschaaltjes in met boter. Verdeel de stukjes peer, de bosbessen en de chocolade over de schaaltjes. Strooi het crumblemengsel erover.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven op 200°C, of tot het fruit bubbelt en het kruimellaagje goudbruin en krokant is.
Roer bloem, suiker, havervlokken en amandelen door elkaar. Kneed er de boterstukjes door tot je een mengsel hebt dat op grof broodkruim lijkt.
Vet vier kleine ovenschaaltjes in met boter. Verdeel de stukjes peer, de bosbessen en de chocolade over de schaaltjes. Strooi het crumblemengsel erover.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven op 200°C, of tot het fruit bubbelt en het kruimellaagje goudbruin en krokant is.
apu zegt: