Recept
« Terug naar recepten
Peer gepocheerd met gember, ( zie opm )
PT45M
Peer gepocheerd met gember, ( zie opm )
Een heerlijk peer gepocheerd met gember, ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peer gepocheerd met gember, ( zie opm ) te bereiden
Breng in een pan de wijn aan de kook met het geschilde stukje gemberwortel, het citroensap en het gembernat.
Schil de peren.
Snijd ze in de lengte doormidden en probeer daarbij het steeltje ook doormidden te snijden.
Verwijder met een meloenlepel het klokhuis en het harde rondje onderin.
Pocheer de peren ( tegen de kook aan) 20 min. in de wijn en laat ze in het pocheervocht afkoelen.
Schil intussen de vijgen dun en pureer ze in de foodprocessor samen met de mascarpone.
Indien de vijgen flauw van smaak zijn kunt u wat suiker toevoegen.
Neem als de peren koud zijn de helften uit het vocht en laat ze uitlekken.
Bewaar het vocht.
Leg op elk bord 2 halve peren met de snijkant naar boven en vul de holtes met de vijgenpuree.
Doe de eierdooiers in een kom met de suiker en 4 el van het perenpocheervocht.
Klop de dooiers au bain- marie tot het mengsel als een dik lint van de garde loopt.
Schep wat van de warme sabayon om de peren heen.
Snijd de gemberbolletjes in piepkleine blokjes en strooi deze over de sabayon.
Garneer met een toefje munt en dien op.
Schil de peren.
Snijd ze in de lengte doormidden en probeer daarbij het steeltje ook doormidden te snijden.
Verwijder met een meloenlepel het klokhuis en het harde rondje onderin.
Pocheer de peren ( tegen de kook aan) 20 min. in de wijn en laat ze in het pocheervocht afkoelen.
Schil intussen de vijgen dun en pureer ze in de foodprocessor samen met de mascarpone.
Indien de vijgen flauw van smaak zijn kunt u wat suiker toevoegen.
Neem als de peren koud zijn de helften uit het vocht en laat ze uitlekken.
Bewaar het vocht.
Leg op elk bord 2 halve peren met de snijkant naar boven en vul de holtes met de vijgenpuree.
Doe de eierdooiers in een kom met de suiker en 4 el van het perenpocheervocht.
Klop de dooiers au bain- marie tot het mengsel als een dik lint van de garde loopt.
Schep wat van de warme sabayon om de peren heen.
Snijd de gemberbolletjes in piepkleine blokjes en strooi deze over de sabayon.
Garneer met een toefje munt en dien op.