Recept
« Terug naar recepten
Penne boscaiola met cherrytomaatjes en champignons
PT30M
Penne boscaiola met cherrytomaatjes en champignons
Een heerlijk penne boscaiola met cherrytomaatjes en champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne boscaiola met cherrytomaatjes en champignons te bereiden
Halveer de cherrytomaatjes. Verhit in twee pannen 3 el olijfolie en leg de cherrytomaatjes er met de snijkant naar beneden in. Voeg knoflook en oregano toe, breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper en laat de tomaatjes zo’n 5 min. bakken. Als ze gaar zijn kun je ze in één pan overdoen. Voeg de spekreepjes toe en bak mee.
Zet intussen water met een handje zeezout op voor de pasta.
Voeg de champignons, de doperwtjes en de olijven toe aan de cherrytomaatjes. Schep voorzichtig om zodat de tomaatjes niet kapot gaan.
Kook de pasta al dente, giet af en voeg bij de saus*. Voeg een klontje boter aan de pasta toe, roer goed door en serveer de pasta direct met Parmezaanse kaas.
Indien je saus te droog blijkt, voeg dan wat (kook)room toe aan de pasta.