Recept
« Terug naar recepten
Penne met inktvis, worst en tomaatjes
PT50M
Penne met inktvis, worst en tomaatjes
Een heerlijk penne met inktvis, worst en tomaatjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Penne met inktvis, worst en tomaatjes te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Spoel de kerstomaatjes, dep ze droog, leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepel olijfolie. Zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
3. Haal het vel van de worst en snij die in dikke plakken.
4. Snipper de knoflook en fruit hem glazig in de rest van de olijfolie. Doe er de inktvisringen en plakjes worst bij. Laat 5 minuten bakken op een matig vuur.
5. Voeg er de tomaatjes aan toe. Schep om en laat nog 2 minuten bakken. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout.
6. Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en vermeng meteen met de overige ingrediënten. Werk af met gehakte peterselie.
2. Spoel de kerstomaatjes, dep ze droog, leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met 2 eetlepel olijfolie. Zet ze 20 minuten in het midden van de oven.
3. Haal het vel van de worst en snij die in dikke plakken.
4. Snipper de knoflook en fruit hem glazig in de rest van de olijfolie. Doe er de inktvisringen en plakjes worst bij. Laat 5 minuten bakken op een matig vuur.
5. Voeg er de tomaatjes aan toe. Schep om en laat nog 2 minuten bakken. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout.
6. Kook de pasta beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en vermeng meteen met de overige ingrediënten. Werk af met gehakte peterselie.