KookJij

Penne met radicchio en doperwtjes

Een heerlijk penne met radicchio en doperwtjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Penne met radicchio en doperwtjes te bereiden

1. Kook de penne beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie.
2. Maak de sla schoon, scheur grote bladeren in reepjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Blancheer de erwtjes 1 minuut in gezouten water, laat ze schrikken onder koud water en uitlekken.
3. Roerbak de uitjes en de erwtjes 10 minuten in de olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
4. Giet de pasta af. Schep hem door de groenten en roerbak 2 minuten.
5. Verdeel de salade over de borden. Schep er de ricotta met een lepeltje bij. Kruid met peper uit de molen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henk Benjamins

Henk Benjamins zegt:
Een opmerking. Radicchio is eigenlijk geen sla maar een gekleurde variant van groenlof en dus een nauw famililid van witlof. In tegenstelliing tot sla is de smaak licht bitter.