Recept
« Terug naar recepten
Penne met radicchio en doperwtjes
PT35M
Penne met radicchio en doperwtjes
Een heerlijk penne met radicchio en doperwtjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne met radicchio en doperwtjes te bereiden
1. Kook de penne beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie.
2. Maak de sla schoon, scheur grote bladeren in reepjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Blancheer de erwtjes 1 minuut in gezouten water, laat ze schrikken onder koud water en uitlekken.
3. Roerbak de uitjes en de erwtjes 10 minuten in de olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
4. Giet de pasta af. Schep hem door de groenten en roerbak 2 minuten.
5. Verdeel de salade over de borden. Schep er de ricotta met een lepeltje bij. Kruid met peper uit de molen.
2. Maak de sla schoon, scheur grote bladeren in reepjes. Snij de lente-uitjes in ringen. Blancheer de erwtjes 1 minuut in gezouten water, laat ze schrikken onder koud water en uitlekken.
3. Roerbak de uitjes en de erwtjes 10 minuten in de olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
4. Giet de pasta af. Schep hem door de groenten en roerbak 2 minuten.
5. Verdeel de salade over de borden. Schep er de ricotta met een lepeltje bij. Kruid met peper uit de molen.
Henk Benjamins zegt: